ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/07/2006 | 10:34 | מאת: זהבה

אני סובלת מרמות סוכר מעט גבוהות (אך לא מטופלת בתרופות) ומשתמשת בממתיקים מלאכותיים כמו "מתוק וקל". לאחרונה קראתי כי בממתיקים העשויים אבקה יש למעשה סוכר. בדקתי את המרכיבים הרשומים על השקית ואכן מצויין כי האבקה מכילה 97% דקסטרוזה. למיטב ידיעתי דקסטרוזה זהה לגלוקוז שהוא סוכר. ברצוני לדעת אם אדם המנסה להמנע מסוכר יכול להשתמש בממתיק מסוג "מתוק וקל" ואם לא - מדוע קוראים לזה ממתיק מלאוכתי? בנוסף לכך, אם אאלץ להחליף את הממתיק לצורה של כדורים הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים בין הממתיקים השונים והאם כולם מתאימים לשימוש ע"י חולי סוכרת.

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2006 | 19:02 | מאת: לאה פינטו

אכן ישנם ממתיקים מלאכותיים שאינם מתאימים לחולי סוכרת. דקסטרוז זהו סוכר. למה קוראים להם ממתיקים מלאכותיים? גם אני שואלת. עד כמה שניתן לסמוך, על מוצרים מאושרים לחולי סוכרת בד"כ יופיע הלוגו של "איל" - עמותה או איגוד לחולי סוכרת. ישנם 4 ממתקים מאושרים לשימוש בארץ: סכרין, אסולפאם K, אספרטאם ו...שכחתי את הרביעי, אולי אזכר בהמשך. מינון הצריכה הרצוי תלוי במשקל הגוף. יש לציין שצריכה של אחד מהם אינה מושפעת מצריכה של האחר. אני ממליצה לך בחום להכנס לפורום של חולי סכרת או לאתר של "אי"ל" בטוחה שתקבלי שם מידע לשביעות רצונך. ישנו גם פורום מחלקת תזונה ודיאטה של בי"ח רמב"ם. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה