אני לא מבינה למה אני ממשיכה לאכול

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/08/2017 | 23:20 | מאת: ליאת

ולאכול למרות שאני יודעת להגיד ,שהאוכל פשוט לא עוזר ולא פתור לי את הבעיה או את הרגש של תסכול ממשהוא שקרה לפני האכילה. למה אני ממשיכה לאכול ולא מסוגלת לעצור???

21/08/2017 | 10:18 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לומדים בטיפול תזונתי. ההגיון לא עובד בזמן האכילה. את כבר מזהה את מה שגורם לאכילה וזה כבר צעד גדול קדימה. עכשיו צריך לפתור את ההתנהגות ולמצוא פתרון אחר להתמודדות עם תסכול או אחר. זה תהליך שלוקח זמן. לשקם אכילה ו"למחוק" אמונות לגבי אכילה ואוכל לוקח זמן. בטיפול את לומדת לקבל חזרה את השליטה על האכילה, ולאכול באופן חפשי, ללא ייסורי מצפון, מה שמוביל להפסקת ההתקפים שיושבים על הרגשות. במקביל, גם תלמדי להכיל את הרגש ולא להפנות אותו לאוכל. כל עוד אין לך כלים אחרים להתמודדות הרגשית ולהתנהגות התזונתית, יהיה לך מאד קשה לפתור את זה. לכן, אני מציעה לך להגיע לפגישה לא מחייבת וללא תשלום, כדי לבדוק ביחד מה הדרך הנכונה עבורך להפריד את הרגש מהאכילה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה