בולמוס ואוכל טעים ממש

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/06/2017 | 23:31 | מאת: מוריה

אנשים רזים גם אוהבים אוכל זה אני יודעת,אבל ברגעי בולמוס לא טעים להם או מרגיע אותם כמו אנשים שמנים האוכל הטעים? זה לא שפשוט יש אנשים שאוהבים יותר אוכל מאחרים ואז גם ברגעי עצבים למיניהם הם פונים לאוכל? אוכל לא יגרום להנאה נוספת לאנשים רזים?

08/06/2017 | 10:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש הרבה אנשים שפונים לאוכל ברגעי "עצבים למיניהם "כדי לנחם את עצמם. זה לא הופך אותם בהכרח לאנשים עם עודף משקל. בולמוס לעומת זאת, זה סיפור אחר. אם מדובר בכמות אוכל גדולה, שנאכלת בזמן יחסית קצר, כדי להרגיע תחושות רגשיות, את כבר בדרך לאפשרות לפתרון. כי ברגע שזיהית את זה, את מבינה שצריך למצוא דרך אחרת לוויסות הרגשות. אין ספק שברגע הבולמוס, את לא רואה אפשרות אחרת. אבל יש. טיפול תזונתי יכול לפתור את הבעיה, ובדרך כלל (תלוי במקרה) הטיפול משולב עם טיפול רגשי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה