מה הכוונה ללאכול מהראש?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/05/2017 | 22:33 | מאת: סיגלית

שובע,מרגישים בבטן לא? בחירת המזון מהראש ,את מתכוונת,ללחשוב אם זה יגרום לי שובע לאורך זמן או לא,או שכדי לשבוע אני אצטרך לאכול מלא....נגיד מממתק או משהוא כזה....ואז זה מלא קלוריות לגוף...? כי זה האמת גם מזכיר דיאטה-להגיד לעצמי, שעד שאשבע מהממתקים אצטרך לאכול הרבה.....אבל בא לי על הממתקים,אז להגיד לעצמי שאני אצטרך לאכול מלא מאוכל מסויים עד ללשבוע וזה למה לא לאכול אותו מזכיר לי דיאטה... וחוץ מזה ששוב ,קשה לי להאמין שיש שיטה באכן פותרת את הבעיה הזו ,של לאכול מתוך כיף ותו לו....אוכל נותן הנאה,במיוחד כל משפחת המתוקים למיניהם....איך כבר אפשר לגרום לאדם לעצור ולהגיד לו ,לא לאכול מהמתוקים אם אני נהנית מזה וכיף וטעים לי כל הזמן,מלא מלא מלא,ועצירה מגיעה רק כשאני ממש שובעת והמתוק עולה...אבל עד השלב הזה,מאוד טעים ואוד כיף לי... תודה

07/05/2017 | 14:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נניח פתחת חבילת ממתקים שאת מאד אוהבת. האם תעצרי לאכול כשיספיק לך או רק כשהשקית ריקה? אפשר ללמוד לאכול בכיף ובהנאה את כל סוגי המאכלים כולל מתוקים. ואם אני חוזרת לדוגמת השקית: האם ההנאה נגרמת מכך שגמרת את השקית? האם חושי הטעם עדיין "קולטים" את כל הטעם כשאת מסיימת שקית? אני נותנת דוגמה כללית מבלי להכיר אותך. אני מבינה את החשדנות שלך בתהליך. אני לא אומרת לך כמה לאכול, אלא לבדוק מתי באמת "נגמרת" ההנאה מהאוכל. וההנאה נגמרת כשתאי הטעם רווים ויש שובע. גם הנאה ממתוקים נגמרת אחרי כמות מסוימת, שאני לא יודעת מה היא. זו לא דיאטה שאומרת לך לא לאכול או כמה לאכול. זו בדיקה הדדית של מה את באמת אוהבת וצריכה. אם תלמדי לעצור שנייה לפני שאת מרגישה את המתוק עולה, זה לא יעשה שינוי? הרי זה רק יעצים לך את ההנאה, כי לא תרגישי רע פיזית או רגשית אחרי שתאכלי. ואם זו המטרה שלך, זה משהו שבהחלט אפשר ללמוד לעשות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה