אני נורא אוהבת אוכל ובעיקר

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/05/2017 | 19:41 | מאת: סיגלית

מתוקים ,כי פשו טעים לי ואין לי סיבה אחרת. טעים לי גם במצבי כעס וטעים לי גם כשאני רגועה ולא מונעת מעצמי כלום. טעים לי מלא מלא לא ממתקים ורק כשאני מגיעה לכמות גדולה של סוכר אולי אז מספיק לי. איך גישת הנון דיאט ,חוץ מזה שהיא אומרת שמותר לאכול הכל ,יכולה לעזור לי בזה שטעים לי לאכול לא משנה באיזה מצב.... ולהגיד לעצמי שאני אשמין בכמויות גדולות,אף פעם לא עוזר...

04/05/2017 | 10:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ולדעת מתי לעצור ואיך לעשות את זה מבלי להרגיש מקופחת. זה תהליך שלוקח זמן, אבל לא מונע ממך את מה שאת הכי אוהבת ולא מונע ממך אוכל. התהליך מלמד אותך לווסת כמויות מ"הראש" וגם מה"בטן". אנחנו לומדות מה את אוהבת ואיך את אוכלת במשך היום, וככה לאט לאט מבינות איך לתת לך את האפשרות לבחור לעצור או להמשיך לאכול כמותית ואיכותית. אנשים שאוהבים מתוק וממתקים גם בוחרים מה הם אוכלים בתוך עולם המתוק. הנקודה היא ללמד אותך לבחור. וברור שלהגיד לעצמך שתשמיני לא עוזר. כי חוץ מלתת לך ייסורי מצפון ורגשות אשמה זה לא נותן לך כלום. השיטה מלמדת גם לאכול בכיף בלי ייסורי מצפון והלקאה עצמית מיותרת.

04/05/2017 | 19:12 | מאת: סיגלית

שובע,מרגישים בגוף בבטן לא? בחירת המזון מהראש ,את מתכוונת,ללחשוב אם זה יגרום לי שובע לאורך זמן או לא,או שכדי לשבוע אני אצטרך לאכול מלא....נגיד מממתק או משהוא כזה.... כי זה האמת גם מזכיר דיאטה-להגיד לעצמי שעד שאשבע מהממתקים אצטרך לאכול הרבה,אבל בא לי על הממתקים,אז להגיד לעצמי שאני אצטרך לאכול מלא מאוכל מסויים עד ללשבוע וזה למה לא לאכול אותו מזכיר לי דיאטה... תודה

08/05/2017 | 06:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נניח פתחת חבילת ממתקים שאת מאד אוהבת. האם תעצרי לאכול כשיספיק לך או רק כשהשקית ריקה? אפשר ללמוד לאכול בכיף ובהנאה את כל סוגי המאכלים כולל מתוקים. ואם אני חוזרת לדוגמת השקית: האם ההנאה נגרמת מכך שגמרת את השקית? האם חושי הטעם עדיין "קולטים" את כל הטעם כשאת מסיימת שקית? אני נותנת דוגמה כללית מבלי להכיר אותך. אני מבינה את החשדנות שלך בתהליך. אני לא אומרת לך כמה לאכול, אלא לבדוק מתי באמת "נגמרת" ההנאה מהאוכל. וההנאה נגמרת כשתאי הטעם רווים ויש שובע. גם הנאה ממתוקים נגמרת אחרי כמות מסוימת, שאני לא יודעת מה היא. זו לא דיאטה שאומרת לך לא לאכול או כמה לאכול. זו בדיקה הדדית של מה את באמת אוהבת וצריכה. הרי זה רק יעצים לך את ההנאה, כי לא תרגישי רע פיזית או רגשית אחרי שתאכלי. ואם זו המטרה שלך, זה משהו שבהחלט אפשר ללמוד לעשות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה