שדיים רכים

דיון מתוך פורום  הנקה

23/10/2005 | 19:54 | מאת: מירב

שלום, בתי בת שישה שבועות ויונקת הנקה מלאה (פעם בלילה מקבלת בקבוק שאוב ע"י בעלי) בשבועות המוקדמים יותר חשתי גודש בשדיים והם טיפטפו ומאתמול בערך אני מרגישה שהשדיים שלי מאוד רכים ואין גודש. בת ייונקת כל שעתיים וחצי - שלוש למשך כ- 10 דק' סה"כ. יש 3 יציאות ביממה וחיתולים רטובים כ- 6. האם החלב שלי נגמר?? בסה"כ התינוקת רגועה אחרי ההנקה אבל אני מרגישה שכאילו אין לי חלב. האם ייתכן? אשמח לקבל תשובה מרגיעה בנושא. תודה

23/10/2005 | 23:12 | מאת: מירב

בהמשך למה שכתבתי קודם. הנקתי את הבת שלי והיא לא היתה רגועה לאחר ההנקה היא התחילה לינוק ולאחר מכן הרגשתי שהיא הפסיקה וחיכתה שיהיה עוד חלב. העברתי לשד השני היה בו קצת חלב. היא אכלה עד שהגיעה לנקודה שמצצה כי כנראה לא יצא לה. חיכיתי כמה דקות לאחר מכן בדקתי והיא פתחה את הפה כסימן לרעב. הצעתי לה ציצי והיא התעצבנה...וראיתי שהיא עדיין רעבה. חיממתי חלב שאוב שלי בבקבוק והיא טרפה אותו... מה קורה כאן?? האם נגמר לי החלב?? מה לעשות? אני נוראה מתוסכלת...אני רוצה להמשיך להניק

24/10/2005 | 09:46 | מאת: אמא

אם זכרוני אינו מטעה אותי (אני לא מקצועית פשוט קצת מנוסה - 3 ילדים ) זהו שלב שבו יש קפיצות בגדילה , לא ימה אומרים השדיים הרכים אבל בגיל ששה שבועות יש קפיצות גדילה ולכן יש להניק יותר כדי לייצר יותר חלב ! אם את מעוניינת להמשיך להניק תמשיכי בלב שקט מבלי לחשוש ! תעבדי יותר קשה (הנקות תכופות , וכו' ) - אבל זה משתלם ! הכי חשוב זה לבטוח בה' שידאג למחסוריו של התינוק וכמובן לא לשבת בחיבוק ידיים. לאכול טוב (שמעתי ששלושים שקדים לא קלויים ביום תורמים רבות להנקה - לא יודעת למה אבל להזיק זה לא נראה מזיק ..) , לשתות והכי חשוב - רגיעות !!! המון הצלחה, טיפ שיסיר את החששות : תחשבי שאין אופציה אחרת , רק הנקה !!! אבל !!! ביום בו תרגישי שזה מתסכל אותך, מתריד אותך וגוזל את מנוחתך - תפסיקי , ת פ ס י ק י !! התינוק זקוק ליותר אמא מאשר חלב אם ! זה חשוב , אבל בעדיפות ראשונה אמא !

26/10/2005 | 15:59 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום מירב לקראת גיל שישה שבועות כמות החלב מתיצבת וזה הזמן שנשים מפסיקות להרגיש מלאות וגודש בשדיים (,אך יש תחושה של התמלאות לקראת זמני ההנקות.) אך למרות זאת יכולה להיות ירדה בתפוקת החלב שבאה לידי ביטויי באותה תחושה בדיוק . יתכן והדברים יסתדרו עוד יום יומיים , כי זה בדיוק הזמן ל"קפיצת גדילה " קפיצת גדילה היא מצב שבו התינוק יונק בתדירות גבוהה יותר על מנת לגרות את השד להגדיל כמויות שיתאימו לדרישתו הגוברת בחלב . לכן כדאי לתת לתינוקת לינוק בתדירות גבוהה בימים אלו, בד"כ החיים "חוזרים לשגרה " אחרי 48 שעות בהם נדמה היה כי לא הפסקת להניק לרגע .. אם זה לא עובר בעוד כמה ימים יכולות להיות לזה סיבות אחרות המצריכות התייחסות נוספת מאחר ואני לא מכירה את המקרה הפרטי שלך נותר לי רק לנסות להבין מבין השורות שאולי אכן קיימת בעיה של התמעטות חלב . שאולי נובעת מזה שאת מניקה מצד אחד בלבד בכל הנקה . אז מה עושים ? ההמלצה להניק משני השדיים נובעת מהצורך לשמור על תפוקת חלב מקסימאלית מאחר והנקה מצד אחד מורידה את תפוקת החלב . מכאן שאת נדרשת בכל הנקה להניק משני הצדדים . היה ואת רואה שזה עדין לא מספק אותה יש תחושה של חוסר נוחות ורעב . ראשית דאגי להאכיל אותה בדרכים אחרות ( כמו חלב שאוב מבקבוק ) ואז ( אחרי ההנקה ) .תשאבי כ 10 דקות משני השדיים . יכול להיות שבימים הראשונים לא תצא כמות גדולה של חלב מהשד אך חשוב מאוד להמשיך ולשאוב על "ריק " זה הזמן שמוח מבין שהוא צריך להגדיל כמויות . את אמורה לשאוב בערך כשבועיים . ההנחיות שנתתי כאן הן כלליות ביותר ונועדו על מנת לתת "עזרה ראשונה " . היה ואת רואה שהבעיה נמשכת חשוב שתפגשי עם יועצת הנקה על מנת שתבנה לך תוכנית הנקה / שאיבה לעידודו יצור החלב . תעדכני אותי בשלומכם נירית

מנהל פורום הנקה