בלבול פטמות (?)

דיון מתוך פורום  הנקה

15/02/2015 | 12:30 | מאת: יעל

שלום, בתי בת 6 שבועות, ניזונה מהנקה בלבד. בשלושת השבועות הראשונים נתנו לה מוצץ מדי פעם, ובעקבות זאת (אולי, או מסיבה אחרת שאיננו יודעים) נראה שהיא "שכחה איך לינוק" - במקום לפתוח פה גדול היא פותחת וסוגרת, מלקקת וכו'. בכל תחילת הנקה נדרשות כמה שניות או דקות עד שהיא פותחת פה מספיק גדול כדי להתחיל לינוק. שתי שאלות: כיצד אפשר לגרום לתינוקת "להיזכר איך יונקים" ולפתוח פה המתאים ליניקה? מתי יהיה אפשר לחזור ולהשתמש במוצץ, בהנחה שהוא גרם לבעיה? תודה רבה, יעל

18/02/2015 | 20:33 | מאת: אילנית אטיאס

שלום יעל לשאלתך..מוצץ ניתן לתת אחרי שהנקה מתבססת וזה בערך עד גיל שבועיים,לכן.לדעתי המוצץ זה לא הבעיה,ישנה שיטה ללמד את התינוקת לינוק שוב זה נקרא "שיטת האצבע" לשם כך עלייך לפנות ליועצת הנקה בקופת החולים אליה את שייכת בהצלחה..

מנהל פורום הנקה