תינוק שלא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה

23/06/2014 | 02:38 | מאת: אמא דואגת

ני השלישי נולד ב-9.6.2014 בשבוע 38+6 במשקל 3.478 ק"ג, ב-11.6 - שחרור מבי"ח - 3.280ק"ג, 16.6 - 3.275 ק"ג, 19.6 - 3.255 ק"ג, 22.6 - 3.190 ק"ג. אתמול 21.6 הייתה לו ברית והוא היה ישנוני במשך היום ולכן ינק פחות מהרגיל. כלומר היום בגיל 13 ימים עדיין לא רואים עליה במשקל. בדיקה גופנית של רופאה תקינה. אחות טיפת חלב ורופאה ממליצות לתת תוספת תמ"ל 60 מ"ל בסיום כל הנקה. אני חוששת שזה יפגע בהנקה. זהו ילד שלישי שלי, 2 הגדולים ינקו הנקה מלאה והמשיכו לינוק חלקית עד גיל שנתיים, וזאת הייתה חויה חיובית מאד. אני רואה שהכל בסדר עם ההנקה ועם התינוק - יש מספיק יציאות של פיפי וקקי, הילד נראה בסדר, ולא רואה שום בעיה. האם את ממליצה לתת לתינוק תמ"ל או אפשר לחכות עוד כמה ימים? הנקתי אותו לפי דרישה, לא הקפדתי על הנקה כל 3 שעות. מהיום אשתדל להניק בתדירות יותר גבוהה. עוד שינוי שעשינו עם התינוק השלישי - כשהוא בוכה מגזים - נותנים לו למצוץ אצבע ולא לינוק (כפי שעשיתי עם 2 הגדולים). תודה

24/06/2014 | 16:23 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך, תמשיכי להניק תוך מעקב שקילה כל יומיים. במקום תמל יכולה להוסיף חלב שאוב. נרא לי זה יותר טוב. הנקה עם סחיטת שד ואפשר לשאוב לתיגבור יצור חלב לאחר הנקה. הנקה כל פעם צד אחד. בברכה אווה

מנהל פורום הנקה