מיקרולוט וכמות חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

02/09/2012 | 12:53 | מאת: דבורה

ביתי בת כמעט 9 שבועות ורציתי להתחיל לקחת גלולות מיקרולוט. רופאת הנשים שלי טוענת שאין מצב שהתרופה השפיעה על כמות החלב שלי בהנקת הילדה הקודמת. בזמן שאני בזמ חשתי בכך. מי צודק? יש תרופה מומלת יותר או פחות? פשוט אני מפחדת מירידה בכמות היות והבת שלי לא יונקת ונצמדת הכי טוב, עקב בעיית לשון קשורה אחורית שהותרה בגיל חודש. המצב השתפר מאז אך לא לרמת המאה אחוז. היא אוכלת עם המון ציקצוקים וקולות מה שמצביע שהיא אינה נצמדת טוב. האם גם חודש לאחר ניתוק לשון ניתן לצפות לשינוי נוסף? תודה ויום טוב דבורה

02/09/2012 | 18:19 | מאת: אלן שיין

היי דבורה, קשה להגיד על הטוח. יש גלולות שידועות שלא אמורות לפגוע בתפוקה כמו סרזט אבל יש גם בנות הטוענות שזה כן מוריד ..... זה מאוד אישי ואין תשובה חד משמעית אלא שהגלולות כמו סרזט לא אמורות לפגוע. הגלולות המכילות גם פרוג'סטרון וגם אסטרוגנים עלולים לפגוע יותר מהגלולה שמכילה רק פרוג'סטרון. (סרזט הוא אחד מכמה) לגבי השתפרות של היניקה עם הזמן - לפעמים צריכים התרה נוספת - ולפעמים זה רק עניין של שיפור בתנוחות. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC - אפשר למצוא כזו באתר של איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות - www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה