ייעוץ -דילגת על שאלתי -

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/11/2007 | 08:02 | מאת: פוצי

שלום יש לי בעיה עם אבא בן 81 שלא מפסיק לקנות דרך החוברות או בערוץ הקניות מתנות לכל המשפחה ,(זה מאד החמיר עם הגיל ) כל המוצרים כמעט לא מתאימים, לא בשימוש ועוברים הלאה. כשאני מעיר לו הוא אומר שאני לא נותן לו להנות מהחיים !!! אמרתי לו שגם המקבל צריך להנות,אבל לא נראה לי שזה העיניין זה נראה לי משהו אובססבי והוא די משגע ומנג'ס לכולנו שלא לדבר כשיש בעיות עם הספקים אני צריך לטפל בזה ,אני מרגיש כמו "נאנס" ועוד צריך להודות לו . הסיפור יותר חמור כי כרגע הוא עם 3 הלוואות לסגירת מינוס ואין לו א ג ו ר ה בצד !!! השבוע הוא קנה לי משהו ואמרתי לו בפעם הראשונה בחיי שיחזיר כי אני לא צריך . אני די חושש להצמיד אותו ממש לקיר או לערב את הרופאה הגריאטרית כדי לא לפגוע בו הוא צלול ומבין עיניין. מה אני יכול לעשות בנושא ??? תודה מראש

27/11/2007 | 22:30 | מאת:

שלום לך. נראה כי אביך מוצא בקניות איזשהוא משהו מחיה,גורם לו להרגיש נחוץ ומחובר לחיים, מתחדש ומתעדכן. כמו כן זה עול למלא חללים וליצור אשליה של תנועה במקום של העדר תנועה, כלומר בלי לזוז מהכורסה.כל זאת כנראה כתחליף לדרכים אחרות להשגת תחושות אלה. יש משהו בנייחות , בלחיצה על הכפתור ובדרך שהדברים מגיעים ללא מאמץ שיכולים ליצור ממש חוויה של התמכרות לקניה באופן זה. לא סיפרת אם הוא מרותק או מוגבל פיזית. אז זו יכולה להוות חווית פיצוי. נראה לי שהגבול בין התנהגות פזרנית אך נורמלית לבין התמכרות חסרת שליטה הוא דק. נראה שאם אביך לוקח הלוואות ושוקע בחובות כדי לממן את קניותיו הרי יש כאן כבר התנהגות של פגיעה עצמית וחוסר שמירה עצמית. ראשית עליך להציג את העובדות בלי כחל וסרק בפניו. מדובר באדם בר דעת שעליו לקחת אחריות על מעשיו. חשוב שתהיה כנה וישיר אך לא מתקיף. מלבד זאת חשוב לעדכן את הרופאה הגריאטרית. אינני יודעת מספיק פרטים לגבי אביך ואינני רוצה לקבוע אבחנה לגביו. אבל לעתים ( ואינני יודעת אם זה המקרה כאן) כתגובה למצב דכאוני יש תגובה הפוכה שבעגה מקצועית נקראת "מצב מאני". בזוז כספים כפיית, הרגשה שהכל אפשרי ושאין גבולות. זהו מצב הרסני לאדם שחווה אותו אך האדם חש מאוד שלם עם עצמו בתקופות אלה ובטוח שרוצים רק להרוס לו ושהכל בסדר. זה יכול לקרות גם בתגובה לתרופות שונות. הרופאה הגריאטרית צריכה להיות מיודעת ותדריך אותך. אתה מוזמן לחזור ולהתיעץ נעה

28/11/2007 | 16:30 | מאת: פוצי

תודה היה שווה שדילגת ,זאת תשובה !!! לא נגמר לך הדיו במדפסת ? אתמול גיסתי דיברה איתו ויכול להיות ש "חש מאוד שלם עם עצמו בתקופות אלה ובטוח שרוצים רק להרוס לו ושהכל בסדר" ,מה את מכירה אותו ??? דיברתי עם הגריאטרית והיא אמרה שצריך להעמיד אותו במקום מאשר שנגיע לצרות כספיות איתו. תמיד הוא היה פזרן (ניצול שואה) את לא מאמינה שאני בן של ניצול שואה ,עם "אגורופוביה" סתם גלשתי אל עצמי קצת ) הבעיה החמירה עם הגיל מאד מאד הוא מרותק לבית לא לכסא עקב בעיות ברכיים . אני אשאל על תרופות אבל נראה לי אופי שעכשיו התחזק הסיפור . יש קטע שהתשובות שלו תמיד "מה אתה רוצה אני לא קונה כלום לעצמי",קרה גם לפני חודשיים שאני הלוואתי לו כסף. שוב תודה המכתב תלונה יבוטל ואת רשאית להשאר בפורום ביי