לא מתפקדת

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

24/10/2007 | 20:00 | מאת: מילה

שלום, אמי בת 63, חיה לבדה ומתלוננת כי מזה חצי שנה אינה מסוגלת לעשות דבר - לכבס, לשטוף כלים, לישון מעל 4 שעות בלילה, ואפילו לצאת מהבית. מבחינה פיזית היא בסדר (פרט לכך שעברה ניתוח להסרת גידול שפיר על בלוטת הגדילה ועליה לעבור ניתוח להסרת בלוטת התריס - שלדברי הרופאים מוגדלת אך מתפקדת בסדר). לאחר ייעוץ עם פסיכיאטר היא נטלה במשך חודשיים כדורים נגד דיכאון אך הפסיקה בטענה שאינם מועילים למצבה. היא מתעקשת שלא מדובר בדיכאון. היא טוענת שהיא מוצאת את עצמה רוצה לעשות דברים אך אינה מסוגלת להוציא זאת לפועל. האם תוכלו לייעץ לי לאיזה רופא כדאי לפנות? רופא המשפחה לא נותן לה מענה. תודה רבה.

24/10/2007 | 21:27 | מאת: חיפאית

מילה, נסי לשאול גם בפורומים רפואת משפחה ופסיכיאטריה. כדאי לציין שמות תרופות אם היא משתמשת באופן קבוע. לתת עצות בלי להכיר זה קשה, אבל האם ניסיתם לבדוק אם יש בסביבת המגורים שלה פעילויות למבוגרים - כמו הרצאות למשל?

04/11/2007 | 06:49 | מאת:

מילה שלום. לבלוטת תריס מוגדלת ומצב פרה ניתוחי יש השלכות נפשיות ותפקודיות.ראי מאמר על בלוטת התריסhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2885466,00.html יש להוסיף ולבדוק . ההגדלה בבלוטה לא הופיעה סתם כך אלא היא תוצאה של חוסר איזון מטאבולי. יכול להיות שיש בעיה אחרת. לבלוטת אלה יש גם השפעה על מצבי שינה וערות. גם עצם הידיעה שבלוטת התריס עומדת להיות מוסרת בניתוח מעוררת חרדה ובטח טורדת את מנוחתה של אימך. טיפול נגד דכאון לוקח זמן אבל יתכן שאמך הרגישה שלא זו הבעיה (מה גם שיכולות להיות תופעות לוואי שקשורות לבלוטות). כדאי להמשיך ולבדוק במה מדובר ולשקול טפול נפשי שלוקח בחשבון את התהליכים הגופניים שבהם אמך נמצאת כעת. בהצלחה נעה