חזרה לפעילות בגיל בוגר

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

24/08/2006 | 11:15 | מאת: בתי

שלום רב, אני בת 54, עם עודף משקל של 24 ק"ג. לפני כשבועיים הפסקתי לעשן (אחרי כ-10 שנים של 7-10 סיגריות ביום). בתחילת שבוע זה נרשמתי לחדר כושר (אחרי ביקור אצל רופאת משפחה שערכה לי את כל הבדיקות הנדרשות) והתחלתי בו פעילות (חדר כושר, אירובי - מדרגה, עיצוב, הליכון וספינינג) מידי יום כשעתיים. (יש לי רקע ספורטיבי). יש לי התכווצויות שרירים קלות ונסבלות. התיאבון שלי ירד מעצמו, ואני מרגישה טוב מאד. שאלתי היא - האם הכניסה שלי לאורח חיים בריא "במכה אחת" עלולה להזיק לי? האם יש מקום לתזונה מתאימה יותר - (במה להמעיט ומה להגביר?) בתודה מראש בתי

24/08/2006 | 22:40 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

קודם כל אנחנו מברכים אותך על החלטתך "לקחת את הבריאות שלך בידים". אשר לשאלתך, רק רופא שמכיר את מצב בריאותך יכול לקבוע מה הקצב הראוי לחזרה למשקל האופטימלי שלך. גם הייתי ממליץ לך להתיעץ עם דיאטנית (יש כאלה בכל קופות החולים) ביחס לדיאטה שתתמוך בשאר המאמצים לך.

27/08/2006 | 09:32 | מאת:

בתי שלום. הרבה פעמים יש השמנה לאחר הפסקה בעישון הן עקב הצורך להכניס משהו לפה והן עקב שינויים בקצב הפעילות המטאבולית. כל שינוי צריך להיות הדרגתי ולא דרסטי. כדאי לפנות ללווי של דיאטנית קלינית שתנחה אותך בהתאם לנתונייך הבריאותיים. בהצלחה נעה