לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

06/09/2005 | 07:40 | מאת: ענת

אבי בן 77 לעמים לחץ הדם מגיע ל 180 איזה טיפולים חוץ מכדורים יכול לעזור לו

07/09/2005 | 13:15 | מאת: ל

ענת, על סמך ידע אישי בלבד: רופא המשפחה, אם אינו מצליח לאזן את לחץ הדם, כדאי לברר אצלו אם אפשר לקבל הפנייה למומחה בעניין - נפרולוג או למרפאה של יתר לחץ דם. זה גם מאד תלוי במצב בריאותו מכל הבחינות, ובהתחשב בכל התרופות האחרות שהוא מקבל, אם מקבל. תשאלי גם בפורום תזונה קלינית , אולי תקבלי שם עצות כלשהן. ל

08/09/2005 | 16:52 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אם תכנסי ל"גוגל" http://google.co.il ותקלידי בתיבת השאלה יתר לחץ דם תקבלי הרבה תשובות. אני יודע מידע אישי שפעילות גופנית נאותה למצב הבריאותי, אפילו רק הליכה של חצי שעה כמעט כל יום, חשובה לשמירה על רמת ליץ הדם.

15/09/2005 | 16:47 | מאת:

ענת שלום מלבד האמצעים המוכרים והחשובים שכוללים תזונה נכונה, אורח חיים בריא ורגוע , ספורט ובמידת הצורך תרופות ישנם אמצעי עזר נוספים. ישנם תרגולים רבים של ויסות ושליטה עצמית. תרגילים אלה מאפינים שיטות כגון מדיטציה,יוגה וכדומה. בנוסף לכך יש טכניקות ספציפיות של דמיון מודרך (שזו מעין הפנוזה קלה). שיטה נוספת שאפקטיבית הינה ביופידבק. אדם מתרגל אל מול מחשב בטכניקה מיוחדת שליטה שרירית ועצבית. השיטה אפקטיבית למגוון בעיות ובין השאר מהווה אמצעי עזר בבקרה וויסות לחץ הדם. במידה וזה מענין אותך אני מצרפת לינק של האגודה הפסיכופיזיולוגית (שם אחר לביופידבק). http://www.bf-israel.org בברכה נעה

17/09/2005 | 22:05 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

ביו - פידבק הוא אמצעי נהדר, הצרה שרק אנשים אם נתונים אישיים מסוימים יכולים להיעזר בו. אפילו לקרא ולהבין מה נאמר בקישור שהבאת, דורש ידע שחורג מזה של הפציאנט המצוי.