דחוף דחוף - בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

22/08/2008 | 17:03 | מאת: הדס

שלום רב, לאימי בת ה 83 יש קושי רב בבליעה (הקדמת קנה לוושט) והיא היגיע למצב שהיא כמעט ולא מסוגלת לאכול כלום. רק מרק מרוסק וגם זה בקושי. האם זה ניתן לטיפול? למי הולכים? כיצד ניתן לעזור לה. עלי לציין שהיא רגישה לחומר ניגוד שניתן בבדיקות שונות ואני מניחה שזו גם מיגבלה באבחון. אודה תשובתכם בדחיפות רבה. חשבתי לאשפז אותה בשבת זו בגלל שהיא אינה אוכלת דבר. תודה הדס

22/08/2008 | 17:40 | מאת: איציק

בעיות בליעה מוכרות בשלבים מסויימים של זקנה - דמנציה ואלדצהיימר. במידה ואינה אוכלת כלל יש לזמן רופא ולשקול אישפוז, למניעת תת-תזונה והתייבשות ! כנ"ל לגבי בעיות שעלולות להווצר מאי קבלת תרופות. בעיות בליעה אלו גורמות לאספירציות (כניסת מזון לראיות)הגורמות לדלקות ריאות שמסוכנות מאוד בגילים אלו. בבית חולים יש לבדוק ע"י קלינאית תקשורת מומחית את נושא רפלקס הבליעה ולהתכונן נפשית לחיבור קבוע לזונדה ואישפוז בהתאם.

25/08/2008 | 09:14 | מאת: הדס

לאיציק ודני, תודה רבה על תשובותיכם המכוונות הדס

23/08/2008 | 12:52 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

זה לא פורום רפואי אבל אני עונה מפני שיש לי עצמי אותה בעיה. לפני כ 7 שנים (בגיל 75) התפתחו אצי סימפטומים של קשיי בליעה חמורים. הסיפור ארוך אבל בקיצור שכנעתי את הרופא שלי להפנות אותי לצילום רנטגן בבליעת דיסת בריום ונתגלה שאני סובל ממחלה שנקראת ZENKER DIVERTICULUM יש לזה פתרון ניתוחי, קונוונציונלי וגם אנדוסקופי. אם יתגלה שלאמך יש את המחלה הזאת חזרי אלי ואתן לך פרטים. כשלעצמי אחרי קריאה רבה - ביחוד באינטרנט - החלטתי לא לגשת לניתוח אלא ללמוד לחיות עם זה ככל שאוכל, ומצאתי טריקים שונים להקל על החיים עם המחלה. קודם כל לאכול ככל האפשר אוכל שאינו בחתיכות גדולות. בשר ככל האפשר טחון וירקות קצוצות דק דק. לעיסת מסטיק אחרי הארוחה עוזרת מאד למנוע מהמזון ההתקע ב"סעיף" שבושת. אמך חייבת לפנות בדחיפות למומחה גסטרו ולעשות אבחון דחוף. בינתים את יכולה לקנות בכל בית מרקחת מזון נוזלי בשם ENSURE . אני כמעט בטוח שאמך תוכל לשתות את זה, וזה מספק את כל המזון הבסיסי ההכרחי. שבת שלום

01/09/2008 | 16:06 | מאת:

קיבלת תשובות טובות ומפורטות. אני מצרפת לינק לאינפורמציה על תהליך הטיפול בבעיות בליעה בבי"ח שיבאhttp://www.avne-derech.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=109260 הרבה בריאות נעה