חיות מחמד

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

21/08/2008 | 11:20 | מאת: מירי זליג

למבקרי הפורום שלום, בפורומים דומים אחרים נתבקשתי לספק בהרחבה, אז הנה... אשמח לספר על תרומתם של חתולי הרגדול לאוכלוסייה המבוגרת. על פי נסיוני האישי ראיתי שישנה אינטראקציה מדהימה בין חיות מחמד לאוכלוסיית הגיל השלישי. בהמלטה הקודמת אחת הגורות הגיעה לביתה של אשה מבוגרת מתל-אביב שעברה אירוע מוחי. הבת (שהיא רופאה במקצועה) חשבה להכניס לבית האם גורת רגדול. הסתבר שהדבר היווה אתגר לאם ונתן לה משמעות והרבה רגעי אושר ושלווה. כאשר ביקרתי את הגורה ואת אותה אשה בביתה היא לא הפסיקה לשבח את החלטת הבת להכניס לעולמה חברה על ארבע. הדבר גם גרם לביקורי הנכדים לעיתים קרובות יותר. ידוע כי אנשים שמגדלים חיות מחמד הם רגועים ובריאים יותר. על פי חוקרים אמריקאיים שונים (אנדרסון, פרידמן, סרפל וסיגל) לאנשים שמגדלים חיות מחמד יש לחץ דם נמוך יותר לעומת אלה שלא מגדלים חיות מחמד. החוקרים עוד גילו שלמגדלים חיות מחמד יש כמוית נמוכות של כולסטרול וטריגליצרידים. כמו כן אנשים מבוגרים שמגדלים חיות מחמד מבקרים פחות אצל רופאים. תוכלי לקרוא בהרחבה על מחקרים אלה באינטרנט. חשוב במיוחד להכניס חיית מחמד לחיינו כאשר מגיעים לשלב שאנו חוזרים לבית ריק. אך בהחלט ניתן לשנות זאת אם נכניס לביתנו בת/בן טיפוחים. בתי אבות שונים בארה"ב מבינים זאת והם מרשים לדיירים להכניס חיות מחמד. חתולי הרגדול ידועים כאוהבי בני אדם ובעלי מזג נוח. פירוש השם רגדול : בובת סמרטוט RAG-DOLL היות והוא ממש "נמרח" כאשר מחזיקים אותו. נוחים באופיים (ישנם טרפיסטים שעובדים איתם עם ילדים) ולא ידוע על מחלות גנטיות. חתול מסיבי שחי שנים ארוכות. הרגדול מכונה גם "חצי כלב" עקב תלותו בבעליו. .שרה, אני מקווה שתשובתי מספקת אותך. בכל מקרה הרגישי חופשייה ליצור איתי קשר. מירי זליג בית גידול HOLLYRAG לחתולי רגדול גזעיים חולון

01/09/2008 | 16:00 | מאת:

אני מאוד מאוד בעד חיות מחמד . רק כדאי להמנע להבא מפרסומת סמויה.תודה.