בעיות זיכרון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

11/03/2008 | 00:32 | מאת: ורד

אימי בת 67. לאחרונה אני חשה שיש לה בעיות זיכרון (למשל-לא זוכרת איך קוראים לשכנים שלה מזה 40 שנה )אני מאוד חוששת שמא זה תחילתה של מחלת אלצהיימר כיוון שגם אימה היתה חולת אלצהימר. 1-האם יתכן שאלו רק עניני שיכחה שקשורים לתהליך הטבעי של ההזדקנות? 2- מה היא יכולה לעשות בינתיים כדי לעצור את הדרדרות הזיכרון? 3-האמת היא שאימי לא ממש היתה פעילה מבחינה חשיבתית. לא קראה ספרים לא למדה וגם שפתה תמיד היתה דלה (משתמשת המון במשפטים כמו - הוא הלך לשם . מי זה הוא ולאן הלך ???-רוצה להגיד שעושה לעצמה הקלות במקום להתאמץ ולחשוב. האם יש איזה שהיא פעילות חשיבתית שיכולה להועיל והאם לא מאוחר מדי? 4- צריך לציין שאימי חרדתית, מתוחה ודכאונית (מקבלת טיפול תרופתי כנגד הדיכאון) מה עושים??? תודה מראש בת מודאגת

11/03/2008 | 16:09 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

זאת רק תשובה חלקית עד שנעה תענה: 1. כן, זה לא בהכרח סימן למחלה ממשמשת ובאה. 4. זה יכול, אבל לא מוכרח להיות תגובת לוואי לתרופות נגד דכאון. מה לעשות: לבקש בקופת חולים הפניה לרופא גריאטרי כדי לקבל אבחון וטיפול מוסמך. גם מחלות הזקנה אפשר, במקרים רבים, לעצור או לפחות להאט באופן משמעותי. אם תצליחי לשכנע את אמך ללכת למועדון גמלאים, יש מועדונים מצוינים ברוב הישובים. אצלנו בחיפה יש שתי עמותות קשורות לעיריה, שילה ומילב, שיש להם רשת מועדונים מצוינת. שם יש הפעלות שעוזרות מאד להאט את תהליך ההזדקנות הקוגניטיבית. באגף הרווחה של רוב הרשויות המקומיות יש הפניה למועדוני גימלאים. גיל 67 הוא גיל צעיר מכדי להכנע ולא להלחם בתופעות ההזדקנות.

11/03/2008 | 23:52 | מאת: ורד

תודה דני על תגובתך אימי משתתפת בחוג מלאכת יד של גימלאי האזור.וגם מתנדבת פעמים שלוש במטבח של מועדון יום של קשישים וסיעודיים. אני מתארת לעצמי שלא לזה אתה מתכוון כפעילות תורמת להאטת ההזדקנות הקוגנטיבית? אשמח אם תפרט מעט(פשוט כדי לדעת אם מועדון הגימלאים האזורי אכן עונה על הדרישה .. כתבת-"גם מחלות הזקנה אפשר, במקרים רבים, לעצור או לפחות להאט באופן משמעותי."- האם אתה מתכוון לכדורים? תודה מראש ויום טוב ורד

16/03/2008 | 08:45 | מאת:

ישנן סיבות רבות לירידה בזכרון. ראשית ירידה טבעית עם הגיל. שנית גם לדכאון ולחרדה יש קשר לזכרון. במצב דכאוני יש התנהלות איטית יותר, צמצום , הסתגרות ופחות סקרנות כלפי העולם. כל איו הם פרמטרים שקשורים גם על תהליכי קטלוג ושליפת מידע. אין ספק שהיא בסיכון גבוה יותר לאלצהימר בגלל הגנטיקה. כדאי לפעול בכמה מישורים. א. לחשוב איתה על תחומי למידה שמדברים אליה. למידה יכולה לעזור לה לרענן מיומנויות קוגנטיביות (שפה, ברידג', מוסיקה,יוגה).לראות האם היא נכונה ללמוד ב. לעזור לה להגביר את חיי החברה שלה. השפה שאת מתארת שהיא מדברת (הוא הלך לשם) קשורה גם לחיים של אדם שרגיל לחיות עם עצמו ושוכח שהוא צריך להסביר את עצמו לסביבה חיצונית. יתכן וצריך הזכיר לה את המיומנויות האלה. ג. שאמא תפנה למרפאת זכרון ותעבור אבחון כדי לשלול את החששות ובמידת הצורך ינתן לה טיפול תרופתי שמעכב תהליכים נוירולוגיים שונים. הרבה בריאות נעה

18/03/2008 | 23:11 | מאת: ורד

רוב תודות על העצות הטובות .שאלה קטנה= מי מפנה למרפאת זיכרון ? תודה שוב ורד