בדיקת מי שפיר - האם לבצע או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/12/2016 | 16:01 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 39 בהריון ראשון לאחר טיפולי הפריה מתורם זרע וסובלת מהשמנה קיצונית. הרופא המליץ לי שלא לבצע בדיקת מי שפיר שכן לדברין קיים סיכון מוגבר בביצוע בדיקת מי שפיר בנשים עם השמנה קיצונית ובמקומה הציע לבצע בדיקת דם הרמוני. יש לציין כי תוצאות השקיפות היו 1:7000 תסמונת דאון ו1:10000 טריזומיה שזו להבנתי תוצאה טובה בגילי. אשמח לחוות דעת נוספת. תודה רבה.

14/12/2016 | 10:36 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

אנא גשי בעצמך להתייעץ עם רופא שכן הסוגייה מורכבת יותר מ "כן לעשות" או "לא לעשות". יש סיבות בעד ונגד והשלכות לכל בחירה במידה וקורה סיבוך כזה או אחר. זאת לא תשובה של כמה שורות בפורום לטעמי. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה