חומצה פולית בהריון + ברזל
דיון מתוך פורום הריון ולידה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אני בהריון שבוע 9. לפני 3 חודשים התחלתי לקחת חומצה פולית 400מ"ג+ ברזל פולקס שגם בברזל יש חומצה פולית. אתמול רופאת נשים שלי אמרה לי לא לקחת חומצה פולית, לקחת רק ברזל פולקס כי בברזל יש חומצה פולית. האם קיים סיכון כלשהו שלקחתי עד אתמול (שבוע 9) חומצה פולית במינון גבוה? גם ברזל פולקס שיש בו חומצה פולית+ חומצה פולית בנוסף.
עליי לציין שרק אתמול הרופאה שלי הבינה שאני לוקחת 2 כדורים של חומצה פולית. היא חשבה שאני לוקחת רק ברזל פולקס (בלי חומצה פולית)
היי רוני, אכן בדומה לכל תרופה או תוסף מזון, יש להקפיד על המינון הנלקח. ואכן חלק מתוספי הברזל (כמו פולקס) מכילים גם חומצה פולית. עם זאת בסופו של דבר המינון שצרכת הוא לא מאוד גבוה ומוגבל בזמן ולכן הסיכון הוא מאוד מאוד נמוך. איני רואה מקום לחשש, רק הקפידי מעתה על מינון נכון. המשך הריון קל.