הערכת משקל שלישית מעקב שבוע 37.4 האם תקינה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/10/2019 | 17:52 | מאת: לינוי

של מעקב. ההיקף הראש תמיד גדול בשבועיים סטית תקן 1 וbdp גדול ב3 שבועות. היקף ראש 342 מתאים לשבוע 39 והbdp 98מתאים לשבוע 40. הירך הינה 69 מתאים לשבוע 35 פלוס. סקירה מכוונת למוח הכל תקין מה זה הbdp האם בגלך שזהגדול זה משהו חיצוני שיראו שהוא גדול? כלומר הראש יהיה תקין והגולגולת למעלה בראש תהיה גדולה? איזה קוטר הוא בדיוק בודק רקות או אוזנים? האם זה משהו חיצוני שניתן להבחין או רק מבנה לא חריג? ובנוסף שאלה שניה האם אורך עצם הירך מראה על גובה בעובר? תמיד היה תקין חוץ פעמים אחרונות שהיא קצת קצרה.. משקל משוער 3286 תקין?

27/10/2019 | 20:55 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום לינוי כל המדידות באות לתת הערכה למשקל העובר (ולא לגובה(, למדידות יש טווחי נורמה לפי שבוע הריון. להערכת המשקל יש חשיבות גם בהסתכלות במדידות חוזרות ולא במדידה בודדת. בסך הכל 3286 גר בשבוע 37.4 מהווה אחוזון תקין. המדידות לא מעידות בהכרח על איך יראה הראש של התינוק בפועל ולא הייתי מנסה מהן להגיע למסקנות על מראה אחרי הלידה. מבנה הגולגולת מושפע מהגנטיקה, נטייה משפחתית והתפתחות המוח. מאחר וציינת שהסקירה המכוונת היתה תקינה נשמע מהפרטים שמסרת הכל בטווח הנורמה ויש להמשיך מעקב גדילה אחת לשבועיים עד הלידה ולפעול לפי ההנחיות שתקבלי בהתאם. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה