דיקור מי שפיר ומדללי דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/10/2019 | 13:09 | מאת: אדוה ר.

שלום רב ושנה טובה, בימים אלה אני שוקלת לבצע דיקור מי שפיר אל מול בדיקת NIPT. שקיפות עורפית הסתכמה בהסתברות לתסמונת דאון של 1:450. הרקע שלי: בת 34. נמצאת בשבוע 14 ומוגדרת בהריון בסיכון. יש לי ילדה אחת בת שנה ו 10 חודשים. בחצי שנה האחרונה היו שתי הפלות מוקדמות טבעיות ורציפות בשבועות 4 ו 5. לאחר ההפלות נערך בירור ומצאו שיש לי APLA בכייל גבוה. על כן אני מטופלת בקלקסן 40 מ"ג ואספירין 100 מ"ג. אני מחפשת מידע ללא הצלחה בנושא כיצד הסיכון בדיקור מי שפיר מושפע במטופלת עם מדללי דם. קראתי שעליי להפסיק את התרופות מספר ימים לפני דיקור מי השפיר, להבנתי הפסקה של כמה ימים בנטילת התרופות כרוכה בסיכון. אני מנסה למצוא מידע באשר לסיכון בדיקור עצמו במי שיש לה קרישיות יתר בשילוב עם מדללי דם. אני חוששת שהסיכון הטמון בדיקור מי השפיר הוא מוגבר עם הרקע שלי. האם ידוע לך על קשר בין הדברים? כמו כן, אני מתרשמת מעדויות של נשים שביצעו NIPT וחלו טעויות בבדיקת הדם, שהתבררו רק בדיקור מי שפיר. ואני לא יודעת האם האחוז שחברות התרופות מפרסמות של 99.5% באיתור תסמונת דאון הוא אחוז מהימן מספיק. אני מניחה שיש נשים רבות כמוני שמתחבטות בין שתי החלופות. אך אני מנסה להחליט בהסתמך על הרקע שלי ולראות אם זה תורם לסיכון מוגבר בדיקור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדוה, נושא קרישיות יתר בהיריון הוא נושא מורכב ותלוי בפקטורים רבים כך שבפועל ההמלצות אינן גורפות וכל מקרה לגופו. את ההנחיות עבורך את צריכה לקבל מהרופא המטפל אולם אנסה להבהיר מספר נקודות.. ראשית בשל העדר מידע מספק בספרות הרפואית אין הנחייה ברורה לגבי מועד הפסקת הטיפול באספירין ומועד חידושו לאחר הבדיקה. לגבי קלקסן המצב פשוט יותר ובמינון שאת נוטלת יש להפסיק נטילתו 12 שעות לפחות ממועד הדיקור. לגבי סוג הבדיקה.. בדיקת מי שפיר היא בדיקה אבחנתית ויכולה לספק תשובה מהימנה לגבי נוכחות/העדר הפרעות גנטיות רבות. NIPT מוגדרת כבדיקת סקר אולם המהימנות שלה באבחון של תסמונת דאון היא גבוהה מאוד. מהימנותה לגבי הפרעות גנטיות אחרות היא פחותה בהרבה וכן כמות ההפרעות הגנטיות שניתן לבדוק בה היא קטנה יחסית. כך שבפועל, אם את מעוניינת להעריך את הסיכוי לתסמונת דאון בלבד-nipt היא חלופה הגיונית בהחלט אולם יש לקחת בחשבון את המגבלות שציינתי. בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שיעזור לך להגיע להחלטה לגבי סוג הבדיקה שתעשי ובהתאם, את ההנחיות באשר לטיפול התרופתי. בהצלחה.

01/10/2019 | 21:11 | מאת: אדוה ר.

תודה רבה על תשובתך, סייעת לי מאוד:)

מנהלי פורום הריון ולידה