התעברות במקרה של דלקת פרקים שיגרונית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/09/2019 | 11:36 | מאת: אני

שלום, שאלה לגבי בחורה בת 37 שעברה בעבר הפלה יזומה, חולה כבר למעלה מעשור בדלקת פרקים כרונית , נוטלת תרופה ביולוגית . שאלה: האם מוכר קושי להיקלט להריון במקרה של המחלה הזו? מה ניתן לעשות / ליטול בכדי להיכנס להריון. תודה מראש

29/09/2019 | 15:37 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא ברור על איזה רקע דלקת הפרקים שלך ואם אני צריך לבחור איפה יהיו בעיות אז לטעמי יותר במהלך ההריון (תלוי ממה את סובלת) מאשר בהפריה, יכול להיות שאם את נושאת נוגדנים מסויימים אז ממש בתחילת ההריון בשבועות הראשונים יש יותר הפלות, זה לא לגמרי ברור מדברייך, בכל מקרה ייתכן ודלקת המפרקים היא רק ביטוי אחד של מחלה רחבה יותר ואת צריכה בירור מעמיק.

מנהלי פורום הריון ולידה