אצירת שתן חודש וחצי אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/09/2019 | 17:57 | מאת: טליה

היי ילדתי ב5.8 לידה קודמת חוברתי לקטטר 3 שבועות בלידה הזאת שבוע אבל עדין לא מצליחה לתת שתן ללא לחיצות ונשימות ויושבת כל פעם המון זמן עד שיצא שתן וגם אז הוא יןצא מקוטע. מאז הלידה הייתי במיון 4 פעמים נבדקה שארית שתן ואני ללא שארית בנוסף אולטרסאונד כליות וכיס שתן תקין בדיקה נוירולוגית גם תקינה אני מאוד סובלת עד כדי כך שביקשתי יעוץ פסיכיאטרי לכדורים כי המצב הנפשי שלי התדרדר בעקבות המצב הפיזי... מחכה שיתפנה תור לאורודינמיקה מה יכול להיות מקור הבעיה והאם יכול להיות שלא יסתדר?? אני עלולה להשאר ככה?

14/09/2019 | 20:30 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום טליה יכולה להבין שמדובר במצב מלחיץ ולא נעים. נתחיל ונאמר שלרוב הפרעות של שליטה על סוגרים מסתדר ככל שמתרחקים מהלידה. הגורמים יכולים להיות שונים- החל מדלקת בדרכי שתן, הפרעה בעצבוב שלפוחית השתן, הפרעה בתחושה, מחלות רקע שקשורות... לצורך הבנת מקור הבעיה והתאמת הטיפול עליך לפנות למרפאה של רצפת אגן/אורולוג/גניקואורולוגיה שם בין השאר יבצעו מעבר על התיק הרפואי שלך ויבצעו את כל הבדיקות הדרושות על מנת להתאים טיפול. תרגישי טוב!

מנהלי פורום הריון ולידה