בדיקות דם תחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/07/2019 | 12:20 | מאת: עדי

היי, הריון ראשון- בפגישה הראשונה עם רופא הנשים נתן הפנייה לבדיקות דם אך לא לבדיקת ערכי ברזל , b12, ויטמינים וכו... האם תקין? האם יש צורך וניתן לבקש מרופאת המשפחה הפנייה לבדיקות אלה? תודה !

24/07/2019 | 17:40 | מאת: ד"ר לי שגב

בתחילת הריון יש פאנל בדיקות מומלצות ביניהן ספירת דם. במידה ורמת ההמוגלובין ומדדי גודל התאים האדומים ( ערכי הMCV והRDW) אינם תקינים, הדבר יכול לכוון לחסר ברזל, ויטמין B12 או חומצה פולית ורק אז מפנים לבדיקות הספציפיות. בנוסף ההפניה לבדיקות תלויה ברקע האישי שלך ( לדוגמא צמחונות מעלה סיכון לחסר בוויטמין B12 ) . במידה והדיאטה שלך מאוזנת, הספירה שלך תקינה על כלל מדדיה אין אינדיקציה להפנות לבדיקות מורחבות יותר כעת. שיהיה המון בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה