לקראת הריון אחרי חוץ רחמי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/07/2019 | 14:57 | מאת: עדי

שלום רב. לפני חודשיים עברתי בשבוע 7 הפלה בשל הריון חוץ רחמי, עם מטוטרקסט. ההנחיות שניתנו לי הן לא לקחת חומצה פולית עד שהבטא מתאפסת. אתמול הבטא התאפסה. אבל היום עשיתי אולטרסאונד לביקורת (מה שלא עשו לי בחודשיים האחרונים), והתגלה שעדיין יש שם ״בין הרחם לשחלה הודגם ממצא הטרוגני בגודל 9*13 מ״מ. הודגמה זרימת דם לתוכו״. אמרו שאין עם זה בעיה ולחזור לביקורת אחרי וסת, ואין צורך לראות עכשיו גיניקולוג. אבל - האם בינתיים בכל זאת מותר לי להתחיל לקחת חומצה פולית, למרות הממצא הזה? ושאלת בונוס- האם כדי לנסות להיכנס להריון מספיק לחכות 3 חודשים מההפלה, או שצריך 3 חודשים ממתי שהתחלתי לקחת חומצה פולית? ברקע תרופה עם תופעת לוואי שיכולה לגרום למומים בעובר. תודה רבה.

20/07/2019 | 20:37 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום עדי ממצא כמו שאת מתארת יכול להראות באולטרסאונד זמן יחסית ממושך לפני שנעלם. כל עוד ערכי בטא הגיעו לאפס ההריון נגמר. מומלץ להמתין 3 חודשים לפחות מזריקת המטוטרקסט להריון וליטול לפחות חודש טרם ההריון חומצה פולית. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה