תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/06/2019 | 18:58 | מאת: שני

היי, אני בהריון בשבוע 14 ו3 ימים, בת 31 (סיכוי לתסמונת דאון לפי הגיל- 1:750). חשוב לציין שביצעתי בדיקת סיסי שליה עקב נשאות גנטית שלי ושל בעלי למחלה, ולכן אדע תוצאות קריוטיפ וצ׳יפ באופן וודאי בקרוב. אבל בכל זאת, קיבלתי היום תוצאות סקר שליש ראשון שביצעתי בשבוע 13 ו3 ימים ואשמח לעזרה בפענוח- PAPP- 5186.2mU/l MOM 1.41 Free beta HCG- 47.8ng/ml MOM 1.54 NT- 2.15mm MOM 1.53 (אורך העובר היה 7.89 ס״מ) לאחר בדיקת השקיפות העורפית לבדה הסיכוי לתסמונת דאון שחושב היה 1:2300, ואילו עכשיו בשקלול של שלושת המרכיבים (השקיפות ושני החלבונים הללו) הסיכוי הוא 1:730. למה הסיכון עלה כל כך ובעצם החזיר אותי לסיכון הממוצע לגיל? האם זה אומר שאחד מהחלבונים- PAPP או בטא- נמצא ברמה לא תקינה? האם יש לכך השלכות מלבד תסמונת דאון, שלא ניתן לראות בבדיקת הצ׳יפ שביצענו? תודה רבה!

08/07/2019 | 07:46 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

זה תקין, תעזבי את זה, יש לך בדיקה שהיא אבחנתית ותיכף תקבלי את התשובות שלה, את לא צריכה להתעסק עם סיכויים, וממילא זה עדיין סיכוי מאטד נמוך, השילוב של התוצאות אגב... זה מה שהעלה את הסיכון, שוב... נמוך ממילא ודי לא רלוונטי בנסיבות שאת מתארת

מנהלי פורום הריון ולידה