דימום כבד בשבוע 14 - אולי שליית פתח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/05/2019 | 14:37 | מאת: ויקי

שלום, אני בשבוע 14 של הריון תאומים לא זהים. עד עכשיו ההריון התקדם מצויין, בלי סיבוכים או דימומים, וכל הבדיקות היו תקינות, עד שהיום בבוקר התעוררתי בשלולית דם. הדימום היה כל כך כבד שהוא הספיג מגבת ידיים - דימום נקי, אדום-בהיר, בלי גושים ולא מלווה בכאבים מיוחדים (קצת התכווצויות, אבל פחות מכאבי מחזור ולא יותר חזקות מכפי שיצא לי לחוש פה ושם במהלך ההריון). בבית החולים האולטרסאונד הראה שהתאומים נראים בסדר, לא רואים היפרדות שליה וצוואר הרחם ארוך וסגור. הרופאה אמרה ששליה אחת נראית נמוכה והעלתה השערה שמדובר בשליית פתח, אבל אמרה שהרופאה הרגילה שלי צריכה לבדוק את זה בתור שלי בשבוע הבא. נתנו לי פרוגסטרון ואמרו לי שאין מה לעשות חוץ מלחכות ולראות. בינתיים אני כבר יום בבית. הדימום ממשיך, כמו מחזור כבד, אבל עדיין בלי גושים וכאבים חמורים. האם שליית פתח יכולה לגרום לדימום כל כך כבד ועדיין להסתדר? אם הדימום עובר בימים הקרובים, האם יש חשש לחזרת סיבוכים בהמשך? מה אני יכולה לעשות בשביל להגדיל את הסיכוי שההריון ימשך - האם מנוחה מלאה במיטה תעזור, או שמספיק להיות בפעילות נורמלית ולא להתאמץ יותר מדי?

02/06/2019 | 09:23 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום ויקי ישנם הריוןנות (רובם) עם דימום בטרימסטר ראשון אשר מגיעים למועד בצורה תקינה. פה מדובר על דימום כבד בטרימסטר שני- והשם המקצועי "הפלה מאיימת". כפי שמרמז השם ייתכן וההריון יסתיים בהפלה. בנוסף יש יותר סיכון ללידה מוקדמת בנוכחות הדימום המתואר, אך ייתכן כי ההריון ימשיך בצורה תקינה. אם מדובר בשליית פתח יש להימנע מקיום יחסי מין. לגבי מנוחה-הדיעות חלוקות אם זה עוזר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה