דימום לאחר לידה ומנות דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/05/2019 | 13:49 | מאת: חרדתית

כרגע ב"ה בהריון שלישי. בשני הלידות הקודמות הייתה מיד לאחר יציאת השילייה ירידת לחץ דם דרסטית 50/30 שגרמה לתחושת עילפון וירידה של המוגלובין ל6 כאשר לפני הלידה הוא היה 12 בשתי הלידות נתנו תרופות במיידי להעלאת לחץ הדם ו2 מנות דם על מנת להעלות את ההמוגלובין ונשארתי להשגחה של 24 שעות בחדר לידה על מנת להתייצב. נמצאת בפחדים לא נורמליים שזה יקרה שוב.. מה ניתן לעשות על מנת שזה לא יחזור שוב אני בסרטים

29/05/2019 | 12:37 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום אכן ייתכן שמצב זה שאת מתארת הנקרא PPH יחזור בלידה הבאה אך אין סיבה להיות בחרדות, במידה ואת יולדת בבית חולים יטפלו בך בהתאם, חשוב להזכיר את ההסטוריה המיילדותית שלך בהגיעך לבית החולים טרם הלידה דאגי להיות עם המוגלובין תקין טרם הלידה, בצעי מעקב ספירות דם ובמידה ויש צורך- נטילת ברזל בהצלחה

29/05/2019 | 23:18 | מאת: שוב אני

עשיתי בדיקת פריטין והתוצאה יצאה 30 שהמנימום הוא 20 השאלה אם זה יכול להסביר את הירידה הדרסטית בלחץ הדם ? האם ניתן להגדיל את מאגרי הברזל בצורה מהירה וכך למנוע ממצב כזה לחזור?

מנהלי פורום הריון ולידה