שקיפות עורפית לא תקינה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/04/2019 | 23:09 | מאת: מלאכית

היי ד״ר. לאחר לידה שקטהה (בשבוע 37) -לא ידועה הסיבה. נקלטתח להריון עם תאומים (ללא הפריה), 2 -שליות נפרדות. אני בשבוע 12. עברתי שקיפות עורפית שלשום והממצאים הם: בעובר אחד נמצא עובי עורף 2.6 סמ וסיכוי של 1:300 בנוסף נאמר גם שיש בצקת סביב העין. מה זה אומר עיניין הבצקת? האם בצקת מעלה את סיכוי החשד לתסמונת דאון או תסמונת כלשהי? האם הבצקת יכולה להיעלם? האם זה מסוכן? מה זה אומר? (אני בת 30). תודה לך על תגובתך מראש.

22/04/2019 | 08:40 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום בצקת של העובר (אם בעין או באיזור/איבר אחר) יכולה לרמז על מספר פתולוגיות, עם זאת יש לבצע בדיקות נוספות אליהן תופני ע"י הרופא המטפל. בנוסף, כאשר יש סיכון לדאון סינדרום 1:300 מומלצת בדיקה נוספת. אנא פני עם התוצאות אל הרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה