בדיקות דם בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/01/2019 | 08:49 | מאת: אמא

שבוע 28 בהריון עם תאומים. ספירת דם מצאה המוגלובין נמוך (10), טסיות נמוכות (140000), ברזל וכל האחרים בנורמה. ברקע ערכי ANA גבוהים (2000+) אך נשללו לופוס ומחלות אחרות. הרופא היה מודאג מתוצאות הטסיות בשילוב עם ערכי ANA גבוהים. לא מטופלת בארץ לכן אשמח ללמוד מה החשד המרכזי ואילו בדיקות המשך כדאי לבצע?

31/01/2019 | 19:48 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

140000 טסיות זה תקין בהריון. לגבי האנמיה- עלייך לקחת תוסף ברזל פומי פעמיים ביום. נראה כי הרופא חושד בטרומבוציטופניה אימונית אך אם נשלל לופוס זה פחות מתאים

מנהלי פורום הריון ולידה