לידה בשבוע 38- כן או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/01/2019 | 13:31 | מאת: מ

שלום רב, אני בהריון שני, עם יתר לחץ דם כרוני מזה מספר שנים, מטופלת בתרופות. ההריון הקודם הסתיים בקיסרי חירום בשבןע 34 עקב רעלת. ההריון הנוכחי תקין, למעט לחץ דם גבוה המחייב מינון גבוה של תרופות (עם התרופות ערכים תקינים). הומלץ לי לעשות קיסרי אלקטיבי בשבוע 38 על מנת להימנע מבעיות וסיכונים העשויים לנבוע מלחץ הדם הגבוה בסוף ההריון (רעלת, היפרדות שליה וכו) אני כרגע בשבוע 38+2, מרגישה טוב, ללא כל סימנים לרעלת או בעיה אחרת, מאוזנת עם כדורים ללחץ הדם. הבנתי שלא מומלץ לעשות זירוז עקב העובדה שעשיתי כבר קיסרי אחד. אני ממש מעדיפה ללדת בלידה רגילה ולהימנע מניתוח שלא לצורך. שאלתי- עד כמה זה באמת עדיף להקדים את הלידה לשבוע 38 , במיוחד לאור העובדה שזה בניתוח קיסרי?

07/01/2019 | 16:36 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

לפי התיאור שלך- ניתן להבין את המלצות הרופאים המטפלים בך ליילוד בשבוע 38 (וכן חסר מידע חשוב כגון משקל העובר, פגיעה באיברים שונים בעקבות לחץ הדם הכרוני וכו). כדאי להתייעץ איתם לגבי החששות והדאגות שלך. בכל מקרה, לא ניתן לחזות מתי תתפתח לידה ספונטנית ועליך לקחת בחשבון שייתכן שבשלב מסוים לחצי הדם יצאו מאיזון ויהיה צורך ליילד, במידה ותחליטו שלא לבצע את הניתוח בשבוע 38. אנו מוגבלים באפשרויות היילוד באישה לאחר ניתוח קיסרי, אך הגישה משתנה בין בתי החולים השונים בארץ, ולכן לא ניתן לתת את הייעוץ המתאים למקרה שלך דרך האינטרנט ומומלץ לפנות לבית החולים בו את מתכננת ללדת. בהצלחה בכל אשר תחליטי

מנהלי פורום הריון ולידה