לידת תאומים אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/12/2018 | 12:36 | מאת: אמא

שלום, לידה ראשונה קיסרי עקב מצב עכוז. כעת בהריון תאומים- הרופאים ממליצים על קיסרי מפאת סכנה של קרע ברחם. האם יש נתונים המראים מה רמת הסיכון או מה הסיכון אל מול לידת תאומים שאינה אחרי קיסרי? מצאתי מחקר אחד שלא מצא הבדלים אבל מניחה שהרופאים מתבססים על נתונים אחרים. תודה

19/12/2018 | 09:43 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

ניתוח קיסרי בעבר אינו התוויית נגד מוחלטת ללידת תאומים רגילה. הסיכונים בלידה תלויים בגורמים שונים הן מבחינת ההרה והן מבחינת העוברים. ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך המכיר אותך ואת ההריון בנוגע לשיקולים השונים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה