לידה לאחר קיסרי ראשון- מצג עכוז

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/11/2018 | 12:34 | מאת: רוזמרי

הי אני בהריון שלישי. שבוע 31. בהריון ראשון קיסרי אלקטיבי בשבוע 38 בשל מצג עכוז. כל ההריון היה עם שמירת הריון ומנוחה בשל התקצרות צוואר ואף שמו פסארי. הריון שני הפלה- ציטוטק שבוע 9 כי לא היה דופק. וכעת הריון שלישי- עם צוואר דינאמי סביב 30 ממ. אני במנוחה ושכיבה. הפעם גם עם זריקות קלקסן 40 מג פעם ביום בגלל שבבדיקות דם נמצאתי נשאית לבעיית קרישיות. וכן עם נרות פרוגסטרון לאורך צוואר. השאלה-- האם לנסות ללדת רגיל או לקבוע מועד לקיסרי?? אני מאוד חוששת מהקרע ברחם שייתכן ויקרה, והבנתי שיש צורך לפתוח חלון זמן של קלקסן ולהפסיקו לפני הלידה ושאסור לי בנוסף זירוז... מה כדאי לי מבחינת הסיכונים? קיסרי נוסף או לנסות רגיל??

25/11/2018 | 22:43 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

הסיכון לקרע של רחם בלידה הוא 0.5%, זה נחשב סיכון סביר ומאפשר לנסות מהלך לידה, עדיף שתפני לחדר הלידה שבו את מתעתדת ללדת ותיוועצי ברופאים שם לגבי הגישה שלהם, אין שום חובה לסיים את ההריון עם חלון קלקסן, זה כן יכול להקשות ברמה של אפידורל אבל את בהחלט יכולה לנסות ולהרויח לידה אחרי ניתוח קיסרי

מנהלי פורום הריון ולידה