צילום רחם לאחר נסיונות הזרעה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/06/2018 | 15:35 | מאת: שרון

הנני בת 40 בגיל 25 עברתי הפלה יזומה. בגיל 27 ילדתי בהריון תקין. ועכשיו מנסה שוב להרות. בדיקות הורמונים תקינות. עברתי 5 הזרעות מתורם. בהזרעה השלישית נקלטתי להריון אבל בשבוע 4 נפל. עוד לפני האולטרסאונד. כעת יש ציסטות לאחר טיפול בגונאל 70. והרופא אמר שהחודש נעשה הפסקה בטיפול ושלח אותי לצילום רחם. קבעתי למכון שמבצע בדיקת סונוהיסטרוסלפינגוגרפיה וזאת בגלל שאני חוששת מהכאבים בבדיקת צילום רחם רגילה וגם בגלל שבעבר ביצעתי כבר 4 CT מוח ובכלל לא מעוניינת בקרינה אם לא חייבת. גם כאשר הזריקו לי חומר ניגודי בעבר הרגשתי כאב ראש חזק שעבר אומנם אבל תחושות ממש קשות מהחומר הניגודי. האם הבדיקה אליה אני הולכת תתן תמונה מספקת לרופא בכדי שיראה אם יש חסימות ונראה אם ממשיכים הזרעות או עוברים ל IVF. רוצה לעדכן שאני מאד חוששת מ IVF . יודעת שהיום המון נשים עושות אבל אני פחדנית מטבעי.

12/06/2018 | 17:33 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא כל כך...הבדיקה שקבעת לעצמך לא נותנת את אותה אינפורמציה שנותן צילום רחם, אני לא מכיר את פרטי המקרה שלך וזה לא המקום לדון בו, אני מציע לך לפנות שוב לרופא שאצלו את מתנהלת ולחשוף בפניו את החשש, יכול להיות שתקבלי תשובה שאת יכולה לחסוך את בדיקת האולטרסאונד שקבעת, יכול להיות שמה שהוא מחפש אפשר לאבחן גם שם וזה יספיק לו ויכול להיות שיוריד אותך מהבדיקה בכלל, עדיף שאם הוא מנהל את המקרה הוא גם יחליט למען הסדר הטוב

מנהלי פורום הריון ולידה