הרפס גניטלי שבוע 33, מה ההשלכות על לידה וגינלית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/11/2017 | 23:18 | מאת: תמר

שלום, לפני חודשיים היתה לי התפרצות אחרי שנים ארוכות שלא היו נגעים, ובשבוע שעבר (סוף שבוע 33 ) הופיע שוב. הרופאה אמרה שלאחר סיום הטיפול , עלי לקחת מעתה (סוף שבוע 34 ) ועד הלידה כדור אחד ליום למניעה. הערה רשמה לי כדורים של 400 מג. כך שלמעשה סיימתי אתמול את הטיפול לנגע והיום התחלתי מינון של אחד ליום למניעה. אני מבינה שמסוכן מאוד לתינוק להיוולד וגינלית במידה ויש התקף פעיל. שאלותיי הן: 1. מאיזה שבוע זה יהיה בטוח ללדת לידה וגינלית, בהנחה שמהיום אני לוקחת כדור ליום ? 2. איזה בדיקות עושים בבי"ח כשאני מגיעה עם צירים ע"מ לוודא שאין התפרצות? האם זה רק על סמך דיווח שלי ? 3. מה קורה אם יש צירים ומתגלה התקף פעיל ? תודה.

15/11/2017 | 12:46 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. כול עוד אין לך תלונות וסימנים של התקף הרפס את יכולה ללדת רגיל. במידה ויהיה לך התקף בתחילת הלידה יצטרכו לעשות לך ניתוחי קיסרי. ההחלטה תהיה על סמך התלונות שלך ובדיקה גופנית של הרופא. תרגישי טוב ובהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה