b12 נמוך ו-mpv גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/11/2017 | 00:35 | מאת: נטע

היי, אני בשבוע 26, אוכלת בשר ולוקחת פרנטל. לאחר שבועיים של חולשה ובדיקות שונות, התוצאות הן- b12 עומד על 168, ו- mpv על 11.4. האם יש קשר בין הערכים? האם כדאי להתחיל ישר זריקות או שכדורי מציצה אמורים לעזור? אני הרי אוכלת בשר ולוקחת פרנטל, יכול להיות שיש בעיה בספיגה? תודה רבה.

06/11/2017 | 07:15 | מאת: נטע

אחרי שראיתי את התוצאות התחלתי לקחת תוספת של חומצה פולית יחד עם הפרנט, כי אני דואגת שהעובר יפגע. האם כדאי- 1. להמשיך לקחת את התוספת? 2. לעשות בדיקת דם לחומצה פולית? תודה

08/11/2017 | 00:36 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. צריך לראות מה רמת ההמגלובין שלך. לא כתבת... אם ההמגלובין נמוך אז צריך לבצע בירור אנמיה ולקבל טיפול בהתאם לבירור. אני לא מכיר נורמות של רמות B12 אם רמה נמוכה (168) לפי המעבדה אפשר גם לקחת כדורים דרך הפה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה