אפידורל בלידה ראשונה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/09/2017 | 00:30 | מאת: שואלת שאלות

שלום. האם אישה שיש לה עקמת עמוד שידרה. העקמת בגב תחתון. לא סובלת ממנה ולא מרגישה אותה בחיי היום יום. האם זה מהווה בעיה בקבלת אפידורל בלידה {לידה ראשונה} אם לא -נרגעתי. אם כן -מה ניתן לקבל כתחליף בזמן לידה תודה

11/09/2017 | 12:49 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. כמובן אין יותר טוב מהרדמה אפידוראלית, במיוחד בלידה ראשונה. כדי לך להתייעץ עם רופא אורטופד או רופא מרדים ועדיף של אותו בית חולים שאת מעוניינת ללדת. אם לא מדובר בעקמת קשה לדעתי לא צריכה להיות בעיה. יש כמה אפשריות נוספות: 1. לקבת "טשטוש" - מדובר באינפוזיה של שתי תרופות, זה גם משככי כאבים וגם מרגיע. השפעה היא בעיקר ל 3 שעות בלבד וגם לא משכך כאבים לגמרי כמובן... 2. אפשר נוספת זה להשתמש בגז צחוק, שימוש בזמן ציר.

מנהלי פורום הריון ולידה