שבועות הריון
פורום בחסות
הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

סקר ביוכימי בעייתי לאחר שקיפות

דיון מתוך פורום הריון ולידה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • סקר ביוכימי בעייתי לאחר שקיפות
    מחבר: דנה
    תאריך: 30/07/2017
    שעה: 20:23
    בת 37.9. בשקיפות עובי עורף 1.5 ממ. נצפתה עצם אף. סיכון משוקלל 1:665. בבדיקת דם- פאפ a יצא 2.58mom ובטא חופשי 5.92mom. סיכון לפי גיל 1:200 ומשוקלל לדאון 1: 420.מה משמעות התוצאות? עד כמה בדיקות הדם חריגות? אלו בדיקות מומלץ לבצע מפה? האם יש לבצע מי שפיר?
    הוסף תגובה
    • RE: סקר ביוכימי בעייתי לאחר שקיפות
      מחבר: ד"ר סרגיי קוסטין
      תאריך: 14/08/2017
      שעה: 01:45
      שלום.
      לאישה מעל גיל 35 מומלץ לבצע יעוץ גנטי ןלשקול דיקור מי שפיר.
      לכל אישה במידה ומקבלים סיכון 1/380 גם מומלץ לפנות ליעוץ גנטי ולשקול לבצע דיקור מישפיר.
      בבדיקה אצלך בטא יצא גבוה וזה גם מצדיק יעוץ גנטי.
      כמובן יש להמשיך מעקב הריון כמקובל כולל סקירה מוקדמת ומאוחרת, בדיקת חלבון עוברי.

      יש גם בדיקת NIPT שיכולה לענות על חלק מהשאלות הקשורות לבעיות גנטיות של העובר קשורות לגיל של האישה, בעיקר תסמונת דאון - זה גם צריך לקחת בחשבון, ביעוץ גנטי בטוח ידברו איתך על זה.

      בברכה, ד"ר קוסטין
      מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום הריון ולידה

עבור לפורום >>