סקר ביוכימי בעייתי לאחר שקיפות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/07/2017 | 20:23 | מאת: דנה

בת 37.9. בשקיפות עובי עורף 1.5 ממ. נצפתה עצם אף. סיכון משוקלל 1:665. בבדיקת דם- פאפ a יצא 2.58mom ובטא חופשי 5.92mom. סיכון לפי גיל 1:200 ומשוקלל לדאון 1: 420.מה משמעות התוצאות? עד כמה בדיקות הדם חריגות? אלו בדיקות מומלץ לבצע מפה? האם יש לבצע מי שפיר?

14/08/2017 | 01:45 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. לאישה מעל גיל 35 מומלץ לבצע יעוץ גנטי ןלשקול דיקור מי שפיר. לכל אישה במידה ומקבלים סיכון 1/380 גם מומלץ לפנות ליעוץ גנטי ולשקול לבצע דיקור מישפיר. בבדיקה אצלך בטא יצא גבוה וזה גם מצדיק יעוץ גנטי. כמובן יש להמשיך מעקב הריון כמקובל כולל סקירה מוקדמת ומאוחרת, בדיקת חלבון עוברי. יש גם בדיקת NIPT שיכולה לענות על חלק מהשאלות הקשורות לבעיות גנטיות של העובר קשורות לגיל של האישה, בעיקר תסמונת דאון - זה גם צריך לקחת בחשבון, ביעוץ גנטי בטוח ידברו איתך על זה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה