עובר גדול

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/07/2017 | 14:50 | מאת: מורן

שלום רב, בשבוע 35+5 עשיתי הערכת משקל והעובר שקל כ3.380 - עושה רושם של עובר גדול. כך אמר לי הרופא והטכנאית. השאלה שלי אם אני ממש ממש לא רוצה ללדת בקיסרי ומאוד מקווה ללדת בצורה טבעית - האם "מחייבים" נשים עם עובר גדול לעשות זירוז או קיסרי? או שאפשר לחתום על ויתור ולנסות ללדת טבעי אפילו שהערכת המשקל מאוד גדולה? שאלה נוספת, כמה בערך העובר אמור לעלות במשקל בכל שבוע עד למשוער?

17/07/2017 | 00:38 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. לפי הפרטים שנתת העובר נראה גדול. קודם כל יש לשלול סכרת הריון ולחזור על הערכת המשקל בשבוע 38-39. אישה יכולה ללדת עד 4500 ג' במידה ושוללים סכרת הריון. עם סכרת הריון מאפשרים לידה רגילה עד 4000 ג'. גם אפשר לשקול זירוז בשבוע 39-40 אבל בנושא הזה דעות חלוקות. בסוף הריון העובר יכול לעלות עד 200 ג' בשבוע. אם תרצי לידה רגילה בנוכחות עובר גדול לא צריך לחותם על שום דבר רק צריך לשמוע ולהפנים את ההמלצות והסיכונים שרופאים מספרים במצב הזה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה