שילית פתח אחורית הריון בסיכון?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/07/2017 | 07:38 | מאת: מיקה

שלום, בת 42, כרגע בשבוע 20, בסקירה ראשונה לפני כ -5 שבועות אובחנה שילית פתח אחורית. ידוע לי שאין לקיים יחסי מין, ושהשיליה יכולה לעלות (עד שבוע 30 ? ) ולאפשר לידה וגינלית רגילה. 1. שאלתי היא האם אני מוגדרת כהריון בסיכון עקב גילי והשיליה? 2. האם מותר לי להתעמל? תודה

04/07/2017 | 02:50 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, מיקה אין הגדרות מה זה הריון בסיכון על כל דבר. יש דברים חד משמעים ויש גבולים לשיקול דעת רופא מטפל. מקרה של הייתי אומר גבולי כי הרבה פעמים רואים שלית פתח בשבוע 20 ורק הגיל שלך ללא מחלות רקע זה לא סיבה ממש... אם בהתחלה הרופא המטפל לא מגדיר אותך כהריון בסיכון תמיד אפשר לעשות את זה בהמשך, לפי התפתחות ההריון. לגבי ההתעמלות הייתי מחכה כל עוד שליה מוגדרת כפתח. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה