ערכי פרוגסטרון שיורדים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/06/2017 | 21:54 | מאת: מרי

שלום רב, אני נמצאת בהריון בשבוע 5 פלוס 3 (לפי האינטרנט) טרם עשיתי אולטרסאונד. יש לציין שזה טיפול של גונאל אף+ אוביטרל+ הזרעה. לפני כחצי שנה היה לי הריון מחוץ לרחם ובעקבות כך אני נמצאת במעקב בדיקות דם של בטא+ פרוגסטרון+ אסטרדיול. נכון להיום הבטא הוא 1698 והפרוגסטרון 48.7 ונמצא במגמת ירידה בשבוע האחרון. (ערכו של הפרוגסטרון היה ביום שישי האחרון 72.5 ויומיים לפני כן היה 76). בשיחה שערכתי עם הרופא שלי אמר שהכל תקין ואין ממה לחשוש ושאין צורך בתמיכה של פרוגסטרון. מנסיון קודם אני יודעת שכאשר הפרוגסטרון מגיע ל19 זה מעיד על הפלה. האם באמת הכל נראה תקין ולא נראה כאילו הפרוגסטרון יורד לקראת הפלה? האם יש צורך בתמיכה של פרוגסטרון? אודה לתגובה,

30/06/2017 | 20:43 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, מרי אין צורך במעקב רמת פרוגסטרון אין צורך בתמיכה בפרוגסטרון אם אין סימני הפלה מאיימת או סיפור הפלות חוזרות או סיפור לידה מוקדמת. לא ברור לי האם כבר בוצעה בדיקת אולטרסאונד כי אם בדיקת בטא 1698 ניתן כבר לראות שק הריון בחלל הרחם ואז אפשר גם לשלול הריון חוץ רחמי חוזר. לאישה שהיה בעברה הריון חוץ רחמי סיכון לאירוע חוזר עולה ל15%. (אירוע ראשון 2%). תפני בבקשה לבדיקת אולטרסאונד ואם לא רואים שק הריון בחלל הרחם יש לפנות דחוף לרופא נשים. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה