Cpc בחדר ימין 13 סמ

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/06/2017 | 15:13 | מאת: Yasmin

שלום רב בסקירה ראשונה שבוע 17 הראה cpc דו צדדי 0.7 , רופא נשים אמר שזה שכיח ואין סיבה לדאגה , סקירה שניה שבוע 23 הודגם cpc רק בצד ימין אך גדל ל 13 ממ !! ובנוסף קיבה עוברית מעט מורחבת , אך בגבול הנורמה ! האם יש חשש ? חשוב לציין כי שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצאו תקינים !! נא עזרתכם

24/06/2017 | 17:46 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. מדובר בCPC או CHOROID PLEXUS CYSTS בעברית - חללים במקלעת תאים כוריאלים, תפקיד המקלעת היא ליצר נוזל בחדרי המוח. החללים מופיעים ב-1% אצל עוברים תקינים. בדרך כלל זה ממצא שפיר ונעלם עד שבוע 26 ללא סיבוכים. אבל, בגלל שהממצא הזה מעלה נוכחות מחלה גנטית (כרומוזומלית) טריזומיה 18 יש לבצע סק"מ מכוונת לחיפוש סימנים אחרים של המחלה ויעוץ גנטי. במידה ומחלה הזאת נשללת אין צורך בהמשך מעקב מיוחד בהריון. החלטה על הדיקור של מי השפיר תצטרכי לעשות לאחר יעוץ רופא גנטי על פי ההמלצתו. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה