חלבון עוברי שליש שני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/06/2017 | 17:24 | מאת: טל בובליק

שלום רב, קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי שליש שני רציתי לדעת אם התוצאות תקינות? בת 36 תודה רבה 0.51MOM :AFP 0.61MOM :שני שליש hCG 1.05MOM :uE3 סיכון משוקלל לתסמונת דאון (Integrated (6300:1

24/06/2017 | 16:54 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, טל לפי הבדיקה הסיכון לתסמונת דאון נמוך ואין צורך בבדיקת דיקור מי שפרי לפי הבדיקה. יש לציין כי הבדיקה הזאת היא בדיקה סטטיסטית עם דיוק 70% וטעות 5%. רק בדיקת דיקור מי שפיר יכולה לתת תשובה 100%. לאור גיל שלך 36 מגיע לך דיקור מי שפיר על חשבון קופת חולים. חשוב לציין כי בדיקת מי שפיר קשורה לאובדן הריון עם סיכון נמוך כ0.25%. אני ממליץ לפנות ליעוץ גנטי ולאחר היעוץ להחליט על הבדיקה. יש בדיקה פרטית שניתן לבצע כדי לשלול תסמונת דאון עם דיוק מאוד גבוה 99% וטעות 0.1%. זה בדיקת דם פשוטה ללא סיכון להריון אך זה גם בדיקה סטטיסטית. מדובר בבדיקה שיש לה הרבה שמות FREE DNA, NIPT, VERIFI. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

24/06/2017 | 18:27 | מאת: טל בובליק

תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה