כדורי פרוגסטרון בהריון לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/05/2017 | 02:50 | מאת: מיה

שלום, אני כרגע בתחילת הריון שבוע 5 ורציתי להתיעץ בנוגע לנטילת כדורי פרוגסטרון ואגינליים. הייתה לי הפלה לפני מספר חודשים, אך בבדיקת הדם בהריון הקודם הופיע ערך פרוגסטרון גבוהה כך שנראה שההפלה לא הייתה קשורה לרמות הפרוגסטרון. יש בידי כדורי פרוגסטרון שרופאה נתנה לי למקרה שאכנס להריון, האם יש סיבה ליטול אותם בכל מקרה? או לחכות לתוצאות בדיקת הדם? היו לי הפרשות חומות במשך שבוע (כנראה השתרשות) אך נראה שהן פסקו. תודה מראש, מיה

26/05/2017 | 20:56 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, מיה טיפול בפרוגסטרון נמצא כי עוזר למנוע לידות מוקדמות, יש מחקרים אחרונים שתומכים כי פרוגסטרון גם עוזר למנוע הפלה מוקדמת מאיימת (דימום בהריון צעיר) וגם למנוע הפלות חוזרות. רק צריך לשים לב כי יש תכשירים שונים. למניעת הפלה מאיימת והפלות חוזרות נמצא כי יותר עוזר פרוגסטרון סימטטי דרך הפה - Duphaston. להבדיל בלידות מוקדמות משתמשים בפרוגסטרון טבעי - UTEROGESTAN וENDOMTRIN וגם זריקות PROGESTERON RTARD. יש לציין כי רוב הפלות בתחילת הריון הן מסיבה גנטית (מוטציה חדשה) לכן פרוגסטרון לא יעזור. אבל אם את בשבוע 5 עם דימום לדני ובעברה הייתה לך הפלה מוקדמת אני ממליץ לך להתחיל פרוגסטרון סינטטי דרך פה - Duphaston לגבי המינון ואופן הלקיחה צריך לפנות לרופא נשים מטפל. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה