ארגון הבריאות העולמי פרסם לאחרונה כי חלה עלייה מדאיגה במספר...
בעקבות העלייה בתחלואה בארץ ובעולם ממליצים במשרד הבריאות...
אני בעלת שחלות פוליציסטיות כרגע בהריון טבעי שואלת אם וזה הריון ספונטני זה אומר שיש לי מספיק פרוגסטרון בגוף והגופ מייצר לבד ? והאם זה נכון שלמי שיש לה שחלות פוליציסטיות אז אין לה בגופ פרוגסטרון או שחסר לנו הורמון מסויים בגופ?אולי חסר לי איך אדע עם הגופ כן מייצר פרוגסטרון מספיק בלי תמיכה.תודה.
שחלות פוליציסטיות אינן גורמות לחוסר פרוגסטרון בהריון, עם זאת ניתן לבדוק את רמת הפרוגסטרון בדם בבדיקה פשוטה.
פרופ משיח שלום יש לי 2 שאלות: 1.האם התכווצויות ברחם יכולות לגרום להפלה בהריון בשלבים מוקדמים ? 2. האם אפשר במצב של התכווצויות ברחם בהריון לקחת 3 דופסטון וזריקות פרוגסטרון ביום במשך כל ההריון?
אני מייעץ לפנות לרופא המטפל. באשר לתשובה כללית: התכווצויות עלולות לגרום להפלה וכדאי לשקול את הטיפול התומך שאת מקבלת.
שלום, האם קבלת נרות פרוגסטרון (למניעת לידה מוקדמת) עלול לגרום בעתיד להתבגרות מינית מוקדמת אצל בנות? תודה רבה !
לא מוכר לי חומר בספרות על קשר כזה
שלום, אני כרגע בתחילת הריון שבוע 5 ורציתי להתיעץ בנוגע לנטילת כדורי פרוגסטרון ואגינליים. הייתה לי הפלה לפני מספר חודשים, אך בבדיקת הדם בהריון הקודם הופיע ערך פרוגסטרון גבוהה כך שנראה שההפלה לא הייתה קשורה לרמות הפרוגסטרון. יש בידי כדורי פרוגסטרון שרופאה נתנה לי למקרה שאכנס להריון, האם יש סיבה ליטול אותם בכל מקרה? או לחכות לתוצאות בדיקת הדם? היו לי הפרשות חומות במשך שבוע (כנראה השתרשות) אך נראה שהן פסקו. תודה מראש, מיה
שלום, מיה טיפול בפרוגסטרון נמצא כי עוזר למנוע לידות מוקדמות, יש מחקרים אחרונים שתומכים כי פרוגסטרון גם עוזר למנוע הפלה מוקדמת מאיימת (דימום בהריון צעיר) וגם למנוע הפלות חוזרות. רק צריך לשים לב כי יש תכשירים שונים. למניעת הפלה מאיימת והפלות חוזרות נמצא כי יותר עוזר פרוגסטרון סימטטי דרך הפה - Duphaston. להבדיל בלידות מוקדמות משתמשים בפרוגסטרון טבעי - UTEROGESTAN וENDOMTRIN וגם זריקות PROGESTERON RTARD. יש לציין כי רוב הפלות בתחילת הריון הן מסיבה גנטית (מוטציה חדשה) לכן פרוגסטרון לא יעזור. אבל אם את בשבוע 5 עם דימום לדני ובעברה הייתה לך הפלה מוקדמת אני ממליץ לך להתחיל פרוגסטרון סינטטי דרך פה - Duphaston לגבי המינון ואופן הלקיחה צריך לפנות לרופא נשים מטפל. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)