עזרה בהבנת תוצאות -שבוע 24

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/03/2017 | 18:21 | מאת: דנה

אבקש עזרה בהבנת התוצאות: אני בשבוע 24 הריון ראשון. בבדיקות דם : GOT(AST) 28 GPT(ALT) 44 עקב כך הופניתי לבצע את הבדיקות הבאות ואלו התוצאות: CMV (IGG) NEGATIVE CMV (IGM) NEGATIVE CMV DNA PCR- NEGATIVE EBV VCA IGM- BORDERLINE 27 EBV VCA IGG- POSITIVE 482 EBV IGG EBNA- POSITIVE 577 מה המשמעות של נוגדני EBV IGM BORDERLINE? האם זה אומר שהייתה הדבקה לאחרונה? מאחר ואני מבינה כי נוגדני IGG חיובים מראים על הדבקה בעבר ברחוק... אודה לתשובתך,

23/03/2017 | 13:30 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

זאת אומרת שהייתה לך מחלת הנשיקה לפני מספר שבועות ועדיין רואים את הנוגדנים. אכן זה יכול להסביר את ההפרעה הקלה בתפקודי הכבד שלך. מחלת הנשיקה אשר נגרמת ע"י EBV אינה מסכנת את העובר, זאת בניגוד לזו הנגרמת ע"י CMV אליה רשמת כי את שלילית. המשך מעקב רופא מטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה