כניסה להריון וביוץ לא סדיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/01/2017 | 10:58 | מאת: ריטה

שלום. בגיל 16 היה לי מחזור לא סדיר שהגיע פעם ב3 חודשים פחות או יותר. עקב כך התחלתי להשתמש בגלולות. בגיל 26 התחלתי להשתמש בטבעת וגינלית. היום אני בת 28 ורוצה להכנס להריון והפסקתי שימוש בטבעת .השאלה היא אם המחזור שלי לא היה סדיר לפני 12 שנה האם אתקשה להכנס להריון ומה עלי לעשות כדי להכנס במהרה? אני מפחדת שעקב ההפרעה בביוץ יהיה לי קשה להכנס.תודה

23/01/2017 | 18:52 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום, את יכולה לנסות להכנס להריון מס' חודשים, באם את רואה כי הוסת אינה סדירה ניתן להשתמש בערכות זהוי של זמן הביוץ. ראוי לבצע יעוץ רופא נשים מטפל באופן פורמלי, גם להערכה מדוע הוסתות שלך רחוקות ולא סדירות (לדוגמא שחלות פוליציסטיות), וגם לצורך קבלת המלצות לקראת הריון רצוי - התחלת חומצה פולית, ביצוע בדיקות סקר גנטיות וכו'. בהצלחה, דר' בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

מנהלי פורום הריון ולידה