בלס פאלסי - זקוקה לעזרה :-(

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

13/09/2005 | 22:55 | מאת: גלית

שלום רב. חברי בן ה-40 סובל מ"בלס פאלסי" כעשרה ימים לערך. הדיאגנוזה ניתנה לו על ידי נוירולוג ואובחן כי הגורם הינו ויראלי. הוא קיבל אנטיביוטיקה ל 7 ימים וכמו כן סטרואידים במינון של 40 מ"ג ליום (גם כן 10 ימים). בינתיים הוא החל טיפולי פיזיוטרפיה בפנים. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1) האם להערכתך יש צורך להמשיך לקחת סטרואידים ? האם מינון של 40 מג/יום אינו מספיק ויש צורך במינון גבוה יותר? 2) האם מומלץ לעשות דיקור סיני בנוסף? 3) מה זמן ההחלמה המשוער? 4) האם יש משחות כלשהן העשויות לעזור לשחרר את העצב? אשמח לקבל תשובות לנ"ל וכמו כן כל מידע נוסף שיכול לעזור כי אני מאוד מודאגת ממצבו!!! תודה מראש, גלית

26/09/2005 | 01:25 | מאת: מארק רובין

שלום רב, צר לי על העיכוב בתשובה. לפי המידע אשר מסרת, חברך בשלב האקוטי של הבלס פאלסי שלו, בשלב זה חשוב לשמור על העין, לבצע תרגילים לשרירי הפנים ועיסוי עדין. לאחר 10 ימים אין צורל ליטול עוד תרופות או משחות מעבר למשחות או טיפות לעין. במידה והעין פתוחה לרווחה יש שיטות לסגור אותה חלקית במהלך היום, אשמח להסביר טלפונית. בשלב הזה אנו מחכים, אם לאחר 6 שבועות אין שיפור משמעותי אז יש להפנות לפיזיותרפיסט אשר התמחה בשיקום הפנים. על פי מחקרים בנושא דיקור אינו מועיל. שוב צר לי על העיכוב בתשובה, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy