פאציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

11/09/2005 | 22:35 | מאת: אורנה

שלום מארק, תודה רבה על תגובתך. אמי עדיין לא הבריאה ממהרפס בפנים, היום היינו אצל נוירולוג והוא אמר שזה תופעה שעלולה להימשך עד שנה ואנחנו מאוד מודאגים. הטיפול הפזיוטרפי הסתיים והיא אמורה להגיע לשם בעוד שבועיים להמשך טיפול. ברצוני לשאול האם זה באמת אמור להימשך חצי שנה עד שנה כפי שאמר לנו הנוירולוג

13/09/2005 | 17:57 | מאת: מארק רובין

שוב שלום, לפי מיטב הבנתי אמך סובלת מחולשת שרירי הפנים מזה שלושלה שבועות. כרגע מוקדם לקבוע פרוגנוזה, על סמך נסיוני אני יכול להעריך האם מדובר על החלמה של 6 שבועות או חודשים, אך זה לא מדוייק. כשאין החלמה בחודש הראשון כלל, אזי הפרוגנוזה פחות טובה. ל-85% מהמקרים יש תקופת החלמה מלאה של 6-8 שבועות, במידה ואין החלמה מלאה בפרק זמן זה יש להיפגש עם מומחה לשיקום הפנים על מנת לבנות תוכנית טיפול הולם. צר לי שאין לי תשובה קונקרטית אך ללא בדיקה אי אפשר לקבוע, ואם בדיקה ניתן רק להעריך. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND Facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy