שיתוק עצב הפנים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

04/04/2005 | 09:16 | מאת: שי

שלום לאנשי הפורום! רציתי לדעת האם קור ורוח הינם אחד הגורמים לשיתוק עצב הפנים ואם כן אשמח אם תפנו אותי למידע בנושא. בברכה. שי.

04/04/2005 | 22:35 | מאת: מארק רובין

שי שלום, אכן קור ובריזה הם אחד מהגורמים המשוערים להופעת בלס פאלסי, אך מדובר במחלה מולטיפאקטורלית, כלומר ממגוון רחב של מצבים שביניהם הקור ובריזה. אודות חומר חיפוש טוב בגוגל אמור לספק תשובות. מארק רובין BPT

25/05/2005 | 16:37 | מאת: עינת

לפני חודשיים חליתי בפאציאליס וטופלתי בוולטרקס ובקורטיזון. (פרדנינון, או משהו זהה) כמו כן טופלתי גם בדיקור וזה עזר מאוד. המחלה חלפה ללא סימנים. לפני כמה ימים חשתי שהתסמינים חוזרים (גם בפעם הקודמת זה התחיל מכאבים עזים בפנים) ולקחתי ישר וולטרקס ופרדינון. ישר הורגשה הקלה. הנוירולוג שראה אותי נתן לי טיפול תרופתי של וולטרקס בלבד. ונמנע מהקורטיזון. רציתי לדעת מה תועלתו של הקורטיזון ? מדוע לא לטפל בעזרתו ? מדוע הרופא חשש לתת לי אותו שוב. עליי לציין שהפעם לא התחיל שיתוק כלל. רק הכאבים. תודה.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy