שיתוק חוזר בצד השני של הפנים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

11/06/2011 | 17:44 | מאת: ציפי

איך להתיחס למצב שבו היה לאמי לפני כ11 חודשים שיתוק בצד ימין של הפנים, שלאחר פזיוטרפיה בסופו של דבר חלף, ועכשיו הופיע שוב בצד שמאל. שיתוק עצב הפנים מערב מצח עין ופה והפעם גם קושי ניכר בדיבור. אמי מבוגרת (87) ובשל לחץ דם גבוה מנועה מקבלת סטרואידים. הפעם היא מאוד לחוצה ומדוכאת מהמצב.לא נתקלתי בהופעה חוזרת של פצאליס. מה זה אומר ומה עושים? תודה

ציפי שלום, קודם כל קבלי התנצלות על התשובה המאוחרת, רק לפני מספר ימים התמניתי למנהת הפורום, לגבי שאלתך, התופעה של פציאליס חוזר ידועה ברפואה, ללא אפשרות לקבל תרופות עליה לפנות לקבלת פיזיותרפיה במהירות האפשרית. טיפול פיזיותרפיה טוב יכלול גם אולטרא-סאונד לעידוד ריפוי של העצב והורדת נפיחות מעליו, וגם זרמים להחזרת הפעילות השרירית. כמו כן עליה לתרגל. אם יש לך שאלות נוספות תוכלי לשאול במייל: [email protected] בברכת בריאות טובה אפרת

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy